Qui som / Who are we


Pots contactar amb Urban Sketchers Barcelona a: uskbcn2013@gmail.com
Què és l’urban sketching?


L’Urban Sketching és la pràctica del dibuix en directe de la realitat que ens envolta. Pot ser una activitat solitària però sovint és una activitat que fem en grup, amb altres dibuixants, i sobretot després compartim els nostres dibuixos a les xarxes socials.

Urban Sketchers (USk) és una organització internacional sense ànim de lucre dedicada a fomentar la pràctica del dibuix al carrer (Urban Sketching). A moltes ciutats del món s’han obert comunitats com ara la nostra USk Barcelona.

Els dibuixants urbans o Urban Sketchers seguim les normes d’aquest manifest:

1. Dibuixem "in situ", a cobert o a l'aire lliure, capturant directament el que observem.
2. Els nostres dibuixos expliquen la història del nostre entorn, dels llocs on vivim i on viatgem.
3. Al dibuixar documentem un lloc i un moment determinat.
4. Som fidels a les escenes que presenciem.
5. Celebrem la diversitat d'estils de dibuix i utilitzem qualsevol tipus d'eines i suport.
6. Ens ajudem mútuament i dibuixem en grup.
7. Compartim els nostres dibuixos a internet.
8. Mostrem el món, dibuix a dibuix.

El grup USk Barcelona es va constituir el 2013, coincidint amb la celebració a la ciutat del Symposium Internacional d’USk que es celebra cada any a una ciutat diferent del món.


Què ofereix l’associació USk Barcelona?


El 2017 ens vam constituir com a associació per facilitar la gestió de permisos de cara a l’administració i obrir portes a noves oportunitats i activitats.

L’associació organitza algunes trobades de dibuix de forma regular com per exemple la quedada del tercer dissabte de cada mes, l’Sketchcrawl que es fa cada tres mesos en col·laboració amb altres grups, o els sketchakucha en què diferents sketchers ens presenten el seu treball en sis minuts i acompanyant l’explicació amb 20 imatges. També organitzem altres activitats puntuals o especials amb associacions, entitats públiques o privades. De tant en tant fem exposicions o tallers. I coordinem propostes rebudes tant per entitats com pels socis o altres dibuixants.

La majoria d’aquestes activitat son obertes i gratuïtes a tothom sense necessitat de ser soci, quan no ho són indiquem quines son les condicions específiques per a aquella activitat.

Els objectius de l’associació són:
 • Promoure, dinamitzar i donar suport a esdeveniments que contribueixin a la divulgació i formació en l'entorn del dibuix.
 • Promoure i desenvolupar el valor artístic, narratiu, educatiu i social del dibuix.
 • Desenvolupar activitats pedagògiques i metodologies de dibuix per a nens, joves i adults a través d’escoles, universitats, centres cívics, etc.
 • Mantenir i desenvolupar una xarxa de relacions promovent l’intercanvi d’idees i habilitats utilitzant les tecnologies de la informació i la comunicació.

Estatuts de l'associació


Qué necessito per començar a dibuixar?


Només necessites tenir-ne ganes, un quadern o fulls de dibuix, i les eines amb què t’agradi dibuixar. Aquí no hi ha normes estrictes: pots fer servir llapis, ploma, boli, aquarel·les, gouache, collage… Tu mateix. Vine i practica amb nosaltres!


On pots trobar les nostres activitats?


Publiquem totes les activitats a les nostres xarxes socials i al blog.

Grup de Facebook amb més de 2000 seguidors on compartir els teus dibuixos.
Pàgina de Facebook on anunciem les nostres trobades.
Instagram on fem repost de dibuixos de Barcelona i anunciem les nostres trobades.Què significa ser soci?


Els socis són el motor de l’associació, i donen suport al projecte amb l’objectiu de difondre el dibuix i tirar endavant l’organització d’activitats. Els socis paguen una quota anual de 12 euros que els dóna dret a participar a totes les activitats programades, tant les obertes com les exclusives per a socis, tenen dret a participar a les assemblees de l’Associació i a col·laborar-hi, així com a proposar allò que els sembli.

Gràcies a les seves quotes podem cobrir les despeses d’assegurança, gestoria i els materials necessaris per a realitzar algunes activitats i oferir més activitats i més diverses. Fes-te soci aquí.


Pots contactar amb Urban Sketchers Barcelona a: uskbcn2013@gmail.com

3 comentaris:

 1. Hello,
  Is it true that we need a permit from the city to sketch in the streets of Barcelona? Or is it only for painting with an easel? On your pictures, you are all sitting in the streets to sketch? Thank you for letting me know. I can't find the answer on the internet.

  ResponElimina
 2. Hi! The problem is not drawing or painting using an easel. The problem is where you draw and place an easel. As in many others cities you have to be aware of that and do not paint or draw in a place where you are surrounded by a crowd.

  ResponElimina
 3. Hello there! I will be in Barcelona the week of August 7. Will there be a usk meeting or is it possible to meet some of you so we can draw together? Thank you! Inge (from the Netherlands).

  ResponElimina